Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

Το Πανηγύρι της γης, μια γιορτή για τα βιολογικά

Mια διήμερη γιορτή με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στις 4 και 5 Ιουνίου 2011, το «Πανηγύρι της Γης» διοργανώνει ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ σε συνεργασία με την Οργάνωση ΓΗ.
Το «Πανηγύρι της Γης» έχει σαν σκοπό την προώθηση των βιολογικών προϊόντων καθώς και την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών σε ότι αφορά  την προστασία του περιβάλλοντος με οικολογικούς τρόπους.
Στην γιορτή θα συμμετέχουν παραγωγοί και επιχειρήσεις βιολογικών προϊόντων, που αντιπροσωπεύουν, σε ποιοτικά και ποσοτικά μεγέθη, πολλές διαφορετικές κατηγορίες και προϊόντα, της διαρκώς αυξανόμενης ελληνικής παραγωγής και αγοράς βιολογικών γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων στη χώρα μας, καθώς και του οικολογικού χώρου γενικά. Παράλληλα, στο «Πανηγύρι της Γης» θα μετέχουν και Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στην προστασία του περιβάλλοντος και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.
Η γιορτή θα κινείται γύρω από τρεις άξονες, καθώς θα περιλαμβάνει:
- Αγορά με Βιολογικά Προϊόντα
- Παρουσίαση θεμάτων από περιβαλλοντικές οργανώσεις
- Οικολογικές πρακτικές για την καθημερινότητα
Στα πλαίσια της γιορτής θα διοργανωθεί επίσης και μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον: οικο-παιχνίδια, μουσική, εκπαιδευτικές φυτεύσεις από παιδιά υπό την επίβλεψη γεωπόνων, ξενάγηση σε βιολογικούς λαχανόκηπους, προβολές και ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων.
Όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού ΔΗΩ κος Σπ. Σγούρος: «Η όμορφη αυτή γιορτή, το «Πανηγύρι της Γης» αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για όλους να γιορτάσουμε την παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος με θετικό και ευχάριστο τρόπο, μαζί με τις οικογένειές μας, σε έναν χώρο που επιδεικνύει την αξία του περιβάλλοντος με τον καλύτερο τρόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου