Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Κιλτίδης: Αδιανόητο το νέο καθεστώς στον ΕΛΓΑ

ImageΚριτική στην κυβέρνηση για το νέο καθεστώς εισφορών στον ΕΛΓΑ άσκησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Κώστας Κιλτίδης κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της ΕΑΣ Λάρισας, την Πέμπτη 19 Μαΐου.
«Δεν είναι δυνατόν να εισπράττει ο ΕΛΓΑ για τα στρέμματα του χωραφιού και όχι για την παραγωγή. Είναι αδιανόητα αυτά που συμβαίνουν σε μία χώρα με τα ιδιαίτερα γνωρίσματα που έχει όπως ο τεμαχισμένος κλήρος» είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού portal onlarissa.gr, μιλώντας για την πολιτική που εφαρμόζεται στην περιφέρεια ο κ. Κιλτίδης σημείωσε πως «Επί τέσσερις σχεδόν δεκαετίες σταθερά είμαι προσανατολισμένος σε μία ύπαιθροκεντρική πολιτική η οποία έχει να κάνει με ποιοτικά και βιοτικά γνωρίσματα ζωής στην ύπαιθρο. Ο Καποδίστριας και ο Καλλικράτης έγιναν σαν ασκήσεις επί χάρτου γιατί δεν έλαβαν υπόψη τους τις λεγόμενες ενώσεις ζωής που έπρεπε να γίνουν. Εάν δεν αποκτήσει η ύπαιθρος εστίες ζωής που να προσομοιάζουν με αυτές των αστικών και ημιαστικών κέντρων ματαιοπονούμε αν λέμε ότι θα ξανακατοικηθεί και θα ξαναζωντανέψει η λεγόμενη ελληνική ύπαιθρος».
Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μίλησε και για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις στη χώρα τονίζοντας πως «πρέπει να λεχθεί κατάματα η αλήθεια στον έλληνα πολίτη. Αν δεν βρεθούν 60 δις ευρώ οδηγούμαστε στη χρεοκοπία».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας, Σπύρος Τσικρίκας δήλωσε μετά το πέρας της κλειστής σύσκεψης όπου συμμετείχαν διάφοροι αγροτικοί φορείς της περιοχής: «αναφέραμε τα θετικά ή τα αρνητικά της παγκόσμιας πλέον αγοράς στην οποία είμαστε μέλη. Αναφέραμε επίσης τα προβλήματα που δημιουργούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή δεν επιλύονται σε επίπεδο Αθηνών. Μας καθυστερεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια η δημόσια διοίκηση και το κράτος των Αθηνών. Χαρακτηριστικές όμως είναι και οι καθυστερήσεις έργων στη Θεσσαλία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου