Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

Μόνο μέσω διατραπεζικού συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ τα επιδόματα του ΟΓΑ

Αποκλειστικά μέσω του διατραπεζικού συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ, με πίστωση λογαριασμού τράπεζας ή ΕΛΤΑ θα γίνεται από αυτό το δίμηνο η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ). Την ερχόμενη Δευτέρα θα καταβληθούν από τον ΟΓΑ τα οικογενειακά επιδόματα (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του δ' διμήνου 2011 σε 370.019 οικογένειες. Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 97.358.816,82 ευρώ.
Στους επιδοματούχους που δεν απογράφηκαν και δεν άνοιξαν λογαριασμό σε τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ από το δίμηνο αυτό δεν θα καταβάλλονται τα οικογενειακά επιδόματα μέχρις ότου απογραφούν, ενώ θα τους αποσταλεί από τον ΟΓΑ σχετική ενημερωτική επιστολή.
Ακόμη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΓΑ, από το δ' δίμηνο στις πολύτεκνες οικογένειες, στις οποίες από την 1/1/2011 καταβάλλεται σύμφωνα με τον N. 3918/2011 το επίδομα του τρίτου παιδιού και για όσο χρονικό διάστημα καταβάλλεται, δεν θα καταβάλλεται για το παιδί αυτό το πολυτεκνικό επίδομα. Στις περιπτώσεις δικαιούχων που έχει ήδη καταβληθεί, θα γίνει συμψηφισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου